Tortellini v polévce minestrone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Tortellini
  • 750 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 0.25 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 1343 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 1573.2 mg
  • Vláknina 19544.2 mg
  • Vitamín A 19544.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a omyjeme, mrkev, celer a cuketu nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a kapustu na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu osmahneme na oleji, přilijeme vývar a povaříme asi 10 minut.

  • 2

    Tortellini uvaříme podle návodu, scedíme je, propláchneme studenou vodou a po okapání je přidáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu