Salát z mortadely s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 434.2 mg
 - Vláknina 10710 mg
 - Vitamín A 10710 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné ředkvičky nastrouháme na tenké plátky. Čekanku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Kukuřici necháme okapat a v míse ji promícháme s ředkvičkami, cibulí a na nudličky nakrájenou mortadelou.
 - 
                                3
Ocet rozmícháme s nasekanou petrželkou, koriandrem a olejem. Marinádou zalijeme salát a zlehka promícháme. Necháme chvíli uležet.
 - 
                                4
Podáváme s bílým chlebem nebo s celozrnným pečivem.