Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou
Suroviny
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 120 g Mouka pšeničná hrubá
 - 450 g Rajčata
 - 140 ml Olej olivový
 - 0.08 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 391.5 mg
 - Vláknina 7672 mg
 - Vitamín A 7672 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mouky uděláme důlek, nalijeme olej, nasypeme sůl a vejce. Vidličkou suroviny rozmícháme, můžeme použít i mixér. Když je polovina mouky zpracovaná, začneme těsto hníst dlaněmi, ne však prsty. Znovu můžeme použít mixér. Hotové těsto přikryjeme, necháme 15 minut odpočinout.
 - 
                                2
Poté těsto rozdělíme na čtvrtiny a válečkem vyválíme na pomoučněném válu, můžeme použít i strojek na výrobu těstovin. Těstovinové pláty necháme asi 10 minut schnout na utěrce nebo pomoučněném povrchu. Pláty nakrájíme na 5 mm široké proužky, přičemž je sypeme lehce moukou. Nakrájené těstoviny necháme sušit, mezitím připravíme omáčku.
 - 
                                3
Suroviny na omáčku dobře nakrájíme, zamícháme a necháme přes noc v lednici.
 - 
                                4
Těstoviny vaříme ve vroucí slané vodě se lžící oleje asi 5 - 6 minut. Necháme okapat, propláchneme horkou vodou, opět necháme okapat. Teplé nudle dáme na mísu, studenou omáčku na ně a promícháme.