Ledvinová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 175 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 1.9 mg
 - Draslík 532.1 mg
 - Vláknina 12242.8 mg
 - Vitamín A 12242.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou ledvinu odblaníme, rozpůlíme, znovu omyjeme a nakrájíme na plátky. Spolu s očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninou ji osmažíme na oleji. Zaprášíme moukou, ještě osmahneme a zalijeme vodou.
 - 
                                2
Když je zelenina téměř měkká, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme a dovaříme.