Švédský bramborový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Červená řepa sterilovaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej salátový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 580.4 mg
  • Vláknina 8625.8 mg
  • Vitamín A 8625.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a hrnec s bramborami krátce nahřejeme, aby brambory oschly. Oloupeme je a vychladlé nakrájíme na plátky.

  • 2

    V salátové míse smícháme olej, ocet, sůl a pepř. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, červenou řepu, kapary a brambory. Vše zlehka promícháme a dáme vychladit.

  • 3

    Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme k uzeninám nebo ke studeným masům.

Komentáře k receptu