Masové knedlíčky se smetanou
Suroviny
- 450 g Maso mleté - mix
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Vývar z hovězích kostí
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 513 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 153 mg
 - Draslík 329.2 mg
 - Vláknina 2145.9 mg
 - Vitamín A 2145.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme strouhanku rozmíchanou s 5 lžícemi smetany a 3 lžícemi vody a přimícháme mleté maso, vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme, opepříme a ochutíme novým kořením.
 - 
                                2
Navlhčenýma rukama tvarujeme ze směsi malé kuličky. Opečeme je po všech stranách na rozehřátém oleji dokřupava. Vyjmeme a udržujeme horké.
 - 
                                3
Do výpeku vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přilijeme zbylou smetanu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a vložíme do ní masové kuličky.