Pečené sardinky ve smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 386 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 195.5 mg
 - Draslík 675.7 mg
 - Vláknina 9233 mg
 - Vitamín A 9233 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky (silné asi 0.5 cm) a odložíme je do mísy. Ochutíme je solí, drceným kmínem, pepřem a promícháme. Očištěné cibule nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si na másle osmažíme cibuli dozlatova. Konzervované sardinky slijeme z oleje.
 - 
                                2
Pekáček vytřeme máslem. Na dno pekáčku položíme 1/3 brambor, na brambory poklademe 1/2 cibule, na ni dáme 1/2 konzervovaných sardinek. Znovu poklademe 2/3 brambor, 2/2 cibule a 2/2 sardinek. Poslední vrstva je z brambor, které ještě polijeme olejem ze sardinek. Pekáček dáme do předehřáté trouby na 200°C.
 - 
                                3
V misce si rozmícháme smetanu se solí a hořčicí. Po 10 minutách pečení sardinky přelijeme smetanou a dáme dopéct. Pečeme ještě přibližně 35 minut dozlatova.
 - 
                                4
Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Porce sardinek s bramborami posypeme petrželkou a podáváme.