Zapečené uzenina s hříbky a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 544 mg
 - Vláknina 4710 mg
 - Vitamín A 4710 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a omyjeme cibule, hříbky, rajčata. Vše pokrájíme na plátky. Silnější párky (nepo špekáčky) rozkrájíme na kolečka o síle asi 7 mm. V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla s olejem, cibuli zpěníme. Přidáme hříbky, krátce orestujeme. Poté houby osolíme, posypeme drceným kmínem a opepříme. Zapékací mísu vytřeme máslem (2 lžíce), na dno poklademe plátky uzeniny. Na ně rozložíme houby s cibuli i omastkem, nakonec plátky rajčat, mírně osolíme a ochutíme pepřem. Vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C. Pečeme přibližně 20 minut. Uzeninu s hříbky podáváme teplé.