Pečený uzený bůček v pórku
Suroviny
- 220 g Vepřový bok uzený
 - 500 g Pórek
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 4 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Sýr Čedar
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1040 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 299.6 mg
 - Draslík 460 mg
 - Vláknina 4682.3 mg
 - Vitamín A 4682.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 136.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý pór pokrájíme na silnější kolečka. Uzený vařený bůček nakrájíme na plátky silné asi 7-8 mm. Tvrdý sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme k ní 12% smetanu a pomalu za častého míchání uvaříme omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem, odstavíme z plotny a přimícháme sýr a žloutky.
 - 
                                3
V pánvi si rozehřejem olej s máslem, na kterém podusíme pórek. Pekáček vytřeme 2 lžícemi másla, vložíme do něj podušený pórek a přelijeme omáčkou. Po celém povrchu poklademe plátky bůčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C-240°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
 - 
                                4
Pórek s bůčkem podáváme jako hlavní jídlo.