Domácí pudink z karamelu, smetany a mandlí
Suroviny
- 170 g Cukr krupice
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Mandle plátky
 - 4 polévková lžíce Maliny
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 382.8 mg
 - Draslík 95.3 mg
 - Vláknina 1430 mg
 - Vitamín A 1430 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pudinkové formičky, ve kterých budeme péct, vytřeme voňavým olejem. Do pánve vsypeme 170 g pískového cukru, přidáme 3 lžíce vody a za stálého míchání uvaříme zlatý karamel, který nalijeme do misek. Vyšleháme smetanu s cukrem, vejci a vanilkovým cukrem. Směs přecedíme přes jemné síto a nalijeme do formiček, které umístíme na hlubší plech, do nějž jsme nalili vařící vodu. Vaříme pomalu ve vodní lázni v předehřáté troubě za teploty 150 - 160°C přibližně 25 - 40 minut (podle velikosti a obsahu formiček).
 - 
                                2
Abychom zjistili, že je pudink hotový, píchneme do jeho středu špejlí - pokud karamelová šťáva vytéká z otvoru, je pudink již upečený. Maliny omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                3
Pudink ponecháme ve formičkách do vychladnutí, poté vyklopíme na talířky, ozdobíme plátky mandlí, čerstvými malinami a podáváme.