Kakaovo-smetanový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 198.8 mg
 - Draslík 19.9 mg
 - Vláknina 1100 mg
 - Vitamín A 1100 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do sklenice vložíme 2 lžíce vlažné vody a smícháme ji se lžící práškové želatiny.
 - 
                                2
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme k nim cukr, kakao a smetanu (2 dl). Mísu posadíme do hrnce s litrem vařící vody a směs šleháme nad parou, než zhoustne. Poté ji sejmeme z hrnce, přidáme želatinu a šleháme až do vychladnutí.
 - 
                                3
Ze 3 dl smetany vyšleháme tuhou šlehačku, zapracujeme do kakaového krému, poté krém dáme do pudinkových formiček, které jsme vypláchli studenou vodou. Pudink necháme v chladničce ztuhnout. Pudink vyklopíme na talířky, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.