Tuňák se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Tuňák obecný
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam uzený 45%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 563.3 mg
  • Vláknina 2880.4 mg
  • Vitamín A 2880.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso naporcujeme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou a olejem. Přilijeme sójovou omáčku, přisypeme nasekanou petrželku a za občasného podlévání vývarem pečeme v horké troubě.

  • 2

    Před koncem pečení posypeme porce tuňáka nastrouhaným uzeným sýrem smíchaným se strouhankou.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu