Sekaná s jablky a bramborami
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
 - 400 g Maso mleté - mix
 - 150 g Brambory vařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 71.5 mg
 - Draslík 244.6 mg
 - Vláknina 3570.8 mg
 - Vitamín A 3570.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na chlebíčky (nebo pekáček) vytřeme kouskem slaniny. Omyté a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Slaninu a cibuli jemně nakrájíme, zpěníme, přidáme jablko a krátce je opečeme. Směs přidáme k mletému masu spolu s nastrouhanými bramborami, vejcem, solí, kořením, nasekanými natěmi a pepřem. Vše promícháme.
 - 
                                2
Masovou hmotu naplníme do formy a dáme upéci do silně vyhřáté trouby. Hotovou sekanou vyklopíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Podáváme se zeleninovým salátem.