Dušený telecí brzlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 633 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 327.7 mg
 - Draslík 746.8 mg
 - Vláknina 2030.5 mg
 - Vitamín A 2030.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě asi 5 minut, vložíme jej do studené vody a po vyjmutí nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Na kostičky nakrájenou slaninu necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Vložíme na ní osolený brzlík a opečeme jej. Potom přidáme špetku pepře, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotový brzlík zaprášíme moukou, osmahneme ji a znovu podlijeme. Chvíli dusíme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                3
Podáváme s nočky, s rýží nebo s těstovinami.