Krůtí prsa s jablečnou kůrkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1800 g Krůtí prsa
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 201.7 mg
  • Draslík 951.3 mg
  • Vláknina 5328.4 mg
  • Vitamín A 5328.4 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Maso vložíme na hlubší plech. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a vše pečeme asi 90 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Přivedeme k varu víno s citronovou šťávou, přidáme omytá, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, krátce je podusíme a vyjmeme.

  • 3

    Asi 10 minut před dopečením maso potřeme hořčicí a obložíme podušenými jablky. Okořeníme tymiánem a rozmarýnem.

  • 4

    Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl, smetanu a povaříme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu