Fazolky se šalvějovými noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 570 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 574.3 mg
 - Vláknina 11567.9 mg
 - Vitamín A 11567.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Z omyté šalvěje otrháme lístky. V pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme bramborové noky. Přidáme šalvěj, cibuli a česnek.
 - 
                                3
Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kousky. Noky odsuneme na kraj pánve, přilijeme lžíci oleje a krátce na něm ohřejeme fazolky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                4
Pokrm podáváme v pánvi.