Bramborový koláč s pórkem a slaninou
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 100 g Cibule
 - 350 g Listové těsto
 - 300 g Pórek
 - 100 g Slanina vepřová
 - 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 100 g Sýr Ricotta
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 180.5 mg
 - Draslík 732.2 mg
 - Vláknina 11118.4 mg
 - Vitamín A 11118.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory a očištěný pórek nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Rozválíme listové těsto, vložíme do rozevírací formy a okraje zdvihneme. Na dně těsto propícháme vidličkou, předpečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
 - 
                                3
Cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme brambory a opékáme 10 minut. Vmícháme pórek, pečeme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu, do brambor vmícháme nastrouhaný sýr, Ricottu a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše rozložíme na předpečený korpus. Koláč polijeme vejci rozšlehanými se smetanou, solí, pepřem a paprikou.
 - 
                                4
Pečeme při 200 stupních Celsia asi 30 minut.