Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 121.8 mg
 - Draslík 502.1 mg
 - Vláknina 1309.8 mg
 - Vitamín A 1309.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 67.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny, vložíme na polovinu másla a přidáme trochu vody, sůl, pepř a cukr. Dusíme doměkka a do odpaření vody.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízeneme a maso naklepeme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na zbylém rozehřátém másle. Osolíme je a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Přidáme hořčici, nakrájenou pažitku, sůl, pepř, zamícháme a nalijeme na řízky. Maso obložíme podušenými ředkvičkami.