Pivní guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 127.7 mg
 - Vláknina 2777.9 mg
 - Vitamín A 2777.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.
 - 
                                2
K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.