Žemle s míšeninou
Suroviny
- 400 g Telecí plec
 - 1 kávová lžička Kapary sterilované
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Žemle tuková
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Citron
 - 0.5 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 786 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 75.4 mg
 - Draslík 417.3 mg
 - Vláknina 2136.2 mg
 - Vitamín A 2136.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle osmažíme strouhanou housku. Maso nakrájíme na malé proužky a přidáme k osmažené strouhané housce.
 - 
                                2
Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nasekané kapary, špetku citrónové kůry, osolíme a přidáme pár kapek octa. Vše necháme vařit, až bude maso měkké.
 - 
                                3
Ze žemlí si odkrojíme špičku, vnitřek vydlabeme a potřeme máslem. Takto připravené žemle dáme upéct do trouby až budou zlatavé.
 - 
                                4
Ještě teplé žemle naplníme horkou míšeninou a ozdobíme najemno nasekanou petrželovou natí, kouskem kapie a plátkem citrónu.