Bílé fazole s kroupami a škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 222.6 mg
 - Vláknina 14616.2 mg
 - Vitamín A 14616.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem namočíme promyté bílé fazole do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka s 1.5 litrem vody a 1 lžičkou soli. Vaříme je přibližně 1 hodinu. Kroupy promyjeme, dáme do druhého hrnce s 1 litrem vody a 1/2 lžičkou soli a uvaříme je doměkka. Kroupy vaříme asi 40 minut. Uvařené kroupy a fazole scedíme.
 - 
                                2
Očistíme cibuli a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přimícháme na kousky pokrájené škvarky, scezené kroupy s fazolemi, ochutíme 1/2 lžičkou soli, 1 lžičkou Vegety a 1/2 lžičkou černého pepře. Promícháme a podáváme s kysaným zelím.