Liptovské droby
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vepřová střeva tenká
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Brambory
 - 1 hrnek Tuk
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 129.9 mg
 - Draslík 746.7 mg
 - Vláknina 9349.2 mg
 - Vitamín A 9349.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné brambory nastrouháme zároveň s očištěnou cibulí, přidáme lisovaný česnek, hrubou i hladkou mouku, strouhanku, mletý pepř a vejce, majoránku a osolíme.
 - 
                                2
Vše důkladně smícháme a směs natlačíme do dobře umytých střev, sešpejlujeme, popícháme jehlou a upečeme ve vetším množství tuku ve vyhřáté troubě. Během pečení droby obracíme.