Salát z černého kořene

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Zakysaná smetana
  • 500 g Černý kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 530.4 mg
  • Vláknina 8701 mg
  • Vitamín A 8701 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý černý kořen uvaříme doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kousky.

  • 2

    Asi 5 lžic vychladlého vývaru z kořene smícháme s olejem, kečupem, mletou paprikou, zakysanou smetanou a solí.

  • 3

    Připravenou zálivkou přelijeme uvařený černý kořen a salát necháme nejméně 1 hodinu v chladu odležet.

Komentáře k receptu