Bramborová omáčka s kapií
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 227.8 mg
 - Vláknina 3223.3 mg
 - Vitamín A 3223.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a v solené vodě spolu s česnekem a bobkovým listem uvaříme, až do rozvaření brambor. Rozvařené brambory promícháme spolu s vodou, ve které jsme je vařily, přidáme nadrobno nasekanou kapii a opět zamícháme.
 - 
                                2
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme jíšku, kterou vysypeme do brambor, podle chutí osolíme, opepříme, zamícháme a omáčka je hotová.