Šátečky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 337 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 54.2 mg
 - Draslík 69.2 mg
 - Vláknina 2600 mg
 - Vitamín A 2600 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnku s teplým mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku mouky, soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme žloutek, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme tenčí plát, který rozřežeme na větší čtverečky. Doprostřed každého položíme oslazené kysané zelí, cípy těsta přeložíme přes sebe a vytvoříme šáteček. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj šátečky, každý propíchneme vidličkou, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, necháme vychladnout a podáváme.