Patisonové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 123.2 mg
 - Vláknina 1609.4 mg
 - Vitamín A 1609.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Patisony oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Osolíme je, necháme chvíli odpočinout a když pustí šťávu, osušíme je papírovou utěrkou.
 - 
                                2
Plátky obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a nakonec ve strouhance.
 - 
                                3
Řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
