Candát na jednoduchý způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1001 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 564.6 mg
 - Vláknina 12775 mg
 - Vitamín A 12775 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Candáta vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme ve studené vodě, osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mělké nádoby vysypeme mouku, mletou papriku, kmín, sůl, pepř a dobře promícháme.
 - 
                                2
Celého candáta důkladně ho obalíme ve směsi s moukou, i zevnitř poprášíme moukou, poté naplníme rybu cibulí, česnekem, plátky slaniny, spojíme ve vodě namočenými párátky.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a z obou stran je opečeme. Takto připravené ryby můžeme opékat na grilu, ale také v troubě, ta musí být v tom případě hodně nahřátá.