Hrách s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrách
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 297.9 mg
  • Vláknina 3231.4 mg
  • Vitamín A 3231.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočený hrách uvaříme ve 2l vody doměkka.

  • 2

    V kastrole na 1 lžíci oleje osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a česnek utřený se solí. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a petržel spolu se strouhankou. Vše chvíli podusíme.

  • 3

    Potom vmícháme scezený hrách, přilijeme zbylý olej, opepříme a osolíme. Pokrm jen prohřejeme.

  • 4

    Na talířích ozdobíme každou porci polovinou natvrdo uvařeného vejce.

Komentáře k receptu