Hrách s rajčaty
Suroviny
- 400 g Hrách
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 297.9 mg
 - Vláknina 3231.4 mg
 - Vitamín A 3231.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem namočený hrách uvaříme ve 2l vody doměkka.
 - 
                                2
V kastrole na 1 lžíci oleje osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a česnek utřený se solí. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a petržel spolu se strouhankou. Vše chvíli podusíme.
 - 
                                3
Potom vmícháme scezený hrách, přilijeme zbylý olej, opepříme a osolíme. Pokrm jen prohřejeme.
 - 
                                4
Na talířích ozdobíme každou porci polovinou natvrdo uvařeného vejce.