Dušená perlička s houbovou oblohou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 593 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 292.5 mg
 - Draslík 1265.3 mg
 - Vláknina 780.8 mg
 - Vitamín A 780.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Perličku důkladně omyjeme, necháme oschnout a rozdělíme na 4 porce. Houby očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Na pekáči rozpustíme zhruba 50g másla a jednotlivé porce perličky důkladně osmahneme z obou stran. Posypeme nasekanou šalotkou, česnekem, přikryjeme poklicí a vše necháme řádně podusit. Zalijeme červeným vínem a asi 5 minut povaříme.
 - 
                                3
Omáčku ochutíme bobkovým listem, šalvějí, solí a pepřem. Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme 30 minut podusit.
 - 
                                4
Zatímco se nám omáčka dusí, v pánvi rozpustíme zbytek másla a houby za stálého míchání necháme 10 minut dusit, dokud houby nepustí veškerou vodu.
 - 
                                5
Houbami zasypeme perličku a vše ještě podusíme. Omáčku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.