Pečení sledi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 455.3 mg
 - Draslík 198.7 mg
 - Vláknina 3252.5 mg
 - Vitamín A 3252.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé sledě vykucháme, očistíme, vykostíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme oloupaná a hrubě nastrouhaná jablka, přisypeme macesovou mouku, žloutky, drobně nakrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Podle chuti posypeme solí, pepřem, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, přimícháme nasekaný kopr, zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a zase zamícháme.
 - 
                                2
Plech vymažeme olejem, připravenou směs přeložíme na plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut. Hotové vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné kousky, které naaranžujeme na talíř a nabízíme.