Krůtí stehna pečená na pivu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Krůtí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.34 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 199 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 1068.1 mg
  • Vláknina 9559.8 mg
  • Vitamín A 9559.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Krůtí stehna omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme, na několika místech prořízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, poprášíme je moukou a dáme do pekáče nebo žáruvzdorné mísy. Přidáme k nim nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer, přilijeme olej a pivo a pečeme přikryté v předehřáté troubě, až je maso měkké.

  • 3

    Během pečení stehna poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby přilijeme vodu.

Komentáře k receptu