Cibule dušená na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0.9 mg
 - Draslík 285.7 mg
 - Vláknina 5238.3 mg
 - Vitamín A 5238.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na čtvrtky a v hrnci s osolenou vodou povaříme do poloměkka. Vaříme přibližně 10 minut. Potom cibuli scedíme a necháme ji okapat.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme okapanou cibuli, kterou osolíme a z každé strany dozlatova opékáme asi tak 5 minut.
 - 
                                3
Opečenou cibuli zalijeme vínem, které pak necháme vyvařit na půlku. Vývar smícháme s medem a vzniklou směs přilijeme do cibule. Cibulovou směs posypeme pepřem a ještě tak 10 minut povaříme doměkka.