Rychlá svíčková z kuřecích prsou

Hodnocení 0x 4x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 100 g Kuřecí prsa
  • 250 ml Smetana ke šlehání
  • 1 balení Zelenina nakládaná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.8 mg
  • Vláknina 101 mg
  • Vitamín A 101 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a osmahneme v kastrole na másle (nebo na oleji).

  • 2

    Potom přidáme sterilovanou zeleninu i s nálevem a dusíme, dokud maso nezměkne (asi 15 minut).

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vmícháme do ní smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky a povaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Nakonec omáčku podle chuti přisladíme a vložíme do ní maso.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 10.04.2016 21:12:20

Na dvě porce doporučuji použít 200 - 250 g masa, pokud se jedná o porci pro dospělého. 250 ml smetany na šlehání na dvě porce je zase moc. Po orestování masa, které jsem osolila, jsem ještě se zeleninou přidala trochu vody a pak použila trochu smetany a trochu mléka. Po zahuštění moukou doporučuji omáčku provářet minimálně 20 minut. Jsou různí výrobci zeleninového základu, takže doporučuji vyzkoušet a případně do základu přidat koření. Palec nahoru dát nemůžu.

Odpovědět