Těšínská šípovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 12.1 mg
 - Draslík 128.6 mg
 - Vláknina 13530 mg
 - Vitamín A 13530 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přes noc namočíme usušené šípky v půllitru vody.
 - 
                                2
Druhý den je v této vodě necháme povařit 15 minut. Prolisujeme je potom přes husté síto.
 - 
                                3
Do mléka vmícháme mouku a přilijeme do prolisované kaše. Osolíme a znovu povaříme.
 - 
                                4
Na závěr ji dochutíme cukrem.
 - 
                                5
Osmažíme na másle rohlík nebo žemle nakrájené na kostičky a podáváme s polévkou.