Majonéza z žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 120 g Žervé
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 192.4 mg
  • Draslík 16.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žervé, mléko a žloutek ušleháme v mixeru.

  • 2

    Přidáme rozpuštěné máslo a majonézu podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme octem.

Komentáře k receptu