Karbanátky z uzeného masa a brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1010 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 168.6 mg
 - Draslík 290.5 mg
 - Vláknina 3263 mg
 - Vitamín A 3263 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené maso i brambory umeleme na strojku, osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1-2 lžícemi mléka a ve strouhance.
 - 
                                3
Karbanátky krátce smažíme v rozpáleném oleji, všechny přísady jsou předvařeny.
 - 
                                4
Podáváme s bramborovým salátem nebo s luštěninovou kaší.