Jehněčí na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí maso
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 130.5 mg
  • Vláknina 1667 mg
  • Vitamín A 1667 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1809.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na porce nakrájené jehněčí přední maso, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, necháme je vysmahnout, okořeníme mletou paprikou, znovu podlijeme a přivedeme k varu. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu