Bábovka šlehačková
Suroviny
- 150 g Cukr krupice
- 250 g Mouka polohrubá
- 80 g Ořechy vlašské
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 hrst Kokos - mletý (Kopra)
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 42 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 174.8 mg
- Draslík 293.6 mg
- Vláknina 11723.5 mg
- Vitamín A 11723.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem.
-
2
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
-
3
V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku, půl kypřícího prášku, vanilkový cukr, ořechy, šlehačku, citronovou kůru, rozinky a vše promícháme.
-
4
Přidáváme postupně tuhý sníh, zpracujeme ho do těsta, vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 180 stupňů.