Bábovka šlehačková

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 174.8 mg
  • Draslík 293.6 mg
  • Vláknina 11723.5 mg
  • Vitamín A 11723.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem.

  • 2

    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

  • 3

    V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku, půl kypřícího prášku, vanilkový cukr, ořechy, šlehačku, citronovou kůru, rozinky a vše promícháme.

  • 4

    Přidáváme postupně tuhý sníh, zpracujeme ho do těsta, vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 180 stupňů.

Komentáře k receptu