Koláč se sezónním ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 150 g Cukr třtinový
  • 150 g Jablka
  • 150 g Jahody zahradní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 150 g Švestky
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 300 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 180.3 mg
  • Vláknina 3266.7 mg
  • Vitamín A 3266.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vyklepneme jogurt, přidáme cukr, rozklepneme vejce a přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Prošleháme ručním mixérem. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto.

  • 2

    Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Omyté jablko rozkrájíme na plátky, jahody ponecháme vcelku. Ovoce naklademe navrch na těsto. Zasypeme mletými ořechy a nakonec poklademe drobnými kousky změklého másla. Polijeme medem. Předehřejeme troubu na 180 °C a koláč pečeme 40 minut.

  • 3

    Po upečení vyjmeme z trouby a rozkrájíme na díly.

Komentáře k receptu