Jihočeská bramboračka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Houby sušené
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 5 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Libeček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1823 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 1223.4 mg
  • Vláknina 16750.4 mg
  • Vitamín A 16750.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninový vývar osolíme, přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory, namočené houby a kmín.

  • 2

    Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu nakrájenou na kostky, osmahneme a přidáme do vývaru.

  • 3

    Vaříme do poloměkka, dochutíme nakrájeným libečkem, majoránkou, prolisovaným česnekem a ještě provaříme.

  • 4

    Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme na sádle orestovanými liškami a podáváme.

Komentáře k receptu