Bílé fazole s pohankouvou kaší a kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 24.3 mg
 - Draslík 615.1 mg
 - Vláknina 10992 mg
 - Vitamín A 10992 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílé fazole den předem omyjeme a namočíme do studené vody. Druhý den je scedíme a vložíme je do hrnce se studenou vodou. Přidáme lžičku soli a 1/2 lžičky majoránky, uvaříme při mírné teplotě doměkka (vaříme přibližně 35 - 45 minut).
 - 
                                2
Pohanku propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl (1/2 lžičky) a vaříme přibližně 1 - 20 minut do měkka, až se rozvaří na kaši.
 - 
                                3
Mezitím si očistíme cibuli, pokrájíme ji nadrobno. Omyjeme několik lístků libečku a rozkrájíme je nadrobno. Kysané zelí krájíme na menší kousky.
 - 
                                4
V hrnci rozpálíme sádlo, na kterém cibuli zpěníme do růžova, přidáme k ní kysané zelí, libeček, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 7 minut.
 - 
                                5
Pak k zelí přidáme uvařené (scezené) fazole, pohanku, vše promícháme, popřípadě dochutíme, solí, cukrem, pepřem a podáváme.