Bramborový koláč s hrozinkami a masem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso vařené
 - 150 g Hrozinky
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 2 dl Bujón hovězí
 - 1 kg Brambory
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 183 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 929.7 mg
 - Vláknina 11498.4 mg
 - Vitamín A 11498.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle. Dáme je do mísy, osolíme a promícháme.
 - 
                                2
Uvařené hovězí maso pomeleme a masovém strojku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Hrozinky omyjeme a necháme odkapat.
 - 
                                3
V pánvi si rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova. Přidáme k ní pomleté maso, hrozinky, sůl, pepř, tymián, chilli, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Maso dusíme za stálého míchání asi 7 minut.
 - 
                                4
Do pečící mísy vymazané olejem dáme 1/2 prolisovaných brambor. Na ně vložíme podušené hovězí maso i se šťávou a zakryjeme ho zbývající 1/2 brambor.
 - 
                                5
Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 40 minut při 180 °C dozlatova.
 - 
                                6
Horký koláč nakrájíme na porce a podáváme.