Cibulačka s libečkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 124.9 mg
  • Vláknina 2697.5 mg
  • Vitamín A 2697.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 317.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Libeček omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V hrnci na rozpuštěném másle se sádlem zpěníme cibuli. Přisypeme hladkou mouku, kterou za stálého míchání osmažíme do růžova. Postupně přilijeme litr vody, stále mícháme, abychom jíšku rozmělnili a přivedeme k varu. Přisolíme podle chuti, přidáme kmín a vaříme přibližně 15 minut. Nakonec přimícháme mléko s rozkvedlaným vejcem, libeček, krátce povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu