Krkonošské kyselo s čerstvými houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 165.2 mg
 - Draslík 801.6 mg
 - Vláknina 9850 mg
 - Vitamín A 9850 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory ve slupce uvaříme doměkka. Vaříme je asi 25-30 minut. Pak je oloupeme. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a v pánvi na másle (2 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Cibulku vyjmeme z pánve, přidáme do té samé pánve 2 lžíce másla, na kterém usmažíme vajíčka. Dáme pozor, aby nebyly velmi husté.
 - 
                                2
Chlebový kvas dáme do hrnce, přilijeme 1 litr vody, metličkou kvas rozšleháme, osolíme, přidáme kmín, pepř, pokrájené houby a pomalu vaříme 30 minut.
 - 
                                3
Pak do polévky přimícháme usmaženou cibuli, vajíčka, smetanu, vše dobře promícháme, ještě chvíli povaříme (asi 5 minut) a dochutíme solí.
 - 
                                4
Na talíře dáme pokrájené uvařené brambory, zalijeme je kyselem a podáváme.