Krupková kaše se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1919 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 170 g
 - Sodík 1679 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 172.7 mg
 - Draslík 642.8 mg
 - Vláknina 1700 mg
 - Vitamín A 1700 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi je vysmažíme na zlaté škvarky.
 - 
                                2
Krupky promyjeme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.
 - 
                                3
Přilijeme 5 dl masového vývaru a pomalu vaříme doměkka. Velmi často krupky mícháme. Uvařenou kaši osolíme podle chuti.
 - 
                                4
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.
 - 
                                5
Kaši ozdobíme smaženou cibulí i s výpekem a posypeme slaninou.