Brambory s játry
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 21 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 490.8 mg
- Draslík 903.5 mg
- Vláknina 7283.9 mg
- Vitamín A 7283.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Játra očistíme a rozkrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. 
- 
                                2Brambory uvaříme ve slupce, každou v půlce rozlomíme, potřeme sádlem, položíme na plech a upečeme dozlatova. 
- 
                                3Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme játra, kmín a zhruba deset minut za stálého míchání restujeme. Poté přelijeme rozšlehanými vejci, osolíme, posypeme chilli kořením a promícháme a chvilku smažíme. 
- 
                                4Játra podáváme s pečenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        