Rajčata plněná uzenou rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Brambory vařené
  • 300 g Makrela uzená
  • 15 g Mrkev kořen
  • 15 g Okurky nakládané
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 200 g Salát ledový
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 833 mg
  • Vláknina 7820.5 mg
  • Vitamín A 7820.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, smícháme s tatarskou omáčkou. Velká rajčata omyjeme, odkrojíme vršky a vydlabeme dužinu, kterou dáme do misky. Vnitřky rajčat nasolíme. Z vařených nakrájených brambor, pokrájené vařené mrkve a okurek vytvoříme salát, který smícháme s majonézou, podle chuti osolíme, opepříme. Tento bramborový salát smícháme s vydlabanou dužinou a nasekaným koprem. Rajčata naplníme nejprve salátem, potom rybí směsí, přizdobíme snítkou petržele a položíme zpět vršky. Podáváme na talíři s natrhaným ledovým salátem a kolečkem citronu.

Komentáře k receptu