Cikánská topinka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cikánská pečeně
  • 100 g Vepřové škvarky
  • 6 g Sůl
  • 150 g Lečo sterilované
  • 20 g Sádlo vepřové škvařené
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 752 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 173.2 mg
  • Vláknina 146.5 mg
  • Vitamín A 146.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do osolené vroucí vody s trochou octa opatrně na mastné lžíci vložíme postupně vejce a necháme ztuhnout asi 4 minuty. Hotová vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme pořádně okapat.

  • 2

    Plátky toastového chleba krátce opečeme na sádle, na každý položíme vejce a plátek cikánské pečeně, přelijeme rozmixovaným lečem s prolisovaným česnekem a dáme zprudka na 5 minut zapéct do trouby. Podáváme posypané drobnými škvarky.

Komentáře k receptu