Polské pirohy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1211 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 578.9 mg
 - Vláknina 15485.5 mg
 - Vitamín A 15485.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí propláchneme a okapané překrájíme. Potom zelí zalijeme trochou vody, přidáme nové koření, bobkový list a dusíme pod poklicí doměkka.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmahneme dorůžova. Vlijeme ji do podušeného zelí, osolíme, opepříme, zamícháme a krátce podusíme.
 - 
                                3
Houby propláchneme, namočíme a potom podusíme. Podušené houby scedíme, jemně nasekáme a zamícháme do zelí.
 - 
                                4
Vodu rozmíchanou s vejcem vlijeme do prosáté mouky a zpracujeme hladké těsto. Vyválíme je na tenčí plát a tvořítkem vykrojíme kolečka o průměru 8cm. Do středu koleček dáme zelí s houbami, v polovině přehneme a okraje dobře stiskneme.
 - 
                                5
Pirohy vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je lehce zamícháme a zvolna vaříme. Uvařené pirohy necháme okapat.
 - 
                                6
Při podávání pokrm přelijeme rozpuštěným sádlem.