Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
 - 600 g Zelí kysané
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 80.5 mg
 - Vláknina 752.6 mg
 - Vitamín A 752.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Zelí zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, mouku a zasmahneme. Stáhneme z plamene, vmícháme papriku, zašleháme sladkou smetanu, cukr a vše přilijeme k zelí. Polévku na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut.